21. april 2014
BLOG
Brigitte Alfter:
Små penge, stor betydning

Venstre-duo efterlyser større hensyn fra Borgen-presse

Christiansborg-journalister gik for tæt på en næsten grædende Lisbeth Bech Poulsen efter hendes møde med partifællerne i SF. Pressen skal tage større hensyn, mener Venstre-politikere, mens kritikken afvises hos Liberal Alliance.
29/06/2012 | 09:19

Af: Peter Schwarz-Nielsen

Christiansborg-journalister gik for tæt på en næsten grædende Lisbeth Bech Poulsen efter hendes møde med partifællerne i SF. Pressen skal tage større hensyn, mener Venstre-politikere, mens kritikken afvises hos Liberal Alliance.

Pressen gik for hårdt til SF'eren Lisbeth Bech Poulsen, efter hun kom ud fra et møde med hendes partifæller og bekendtgjorde, at hun bakkede op om den omdiskuterede skatteaftale. 29-årige Lisbeth Bech Poulsen skulle efter sigende have været sat på plads, fordi hun agtede at stemme mod aftalen og var derfor stærkt berørt af situationen. Hun måtte næsten grædende give interviews til pressen bagefter, og derfor gik journalisterne for tæt på, mener Martin Geertsen og Søren Pind fra Venstre, skriver politiken.dk.

»Der burde være forskel på en, der har været i politik i 20 år og et relativt nyvalgt medlem. Enhver kunne se, hun ikke havde det særligt godt«, siger Martin Geertsen til politiken.dk.

Ifølge Martin Geertsen burde journalisterne have taget hensyn til Lisbeth Bech Poulsen og trådt lidt tilbage både fysisk og med spørgsmålene, forklarer han.

Søren Pind bakker op om kritikken og peger på, at medier som Facebook, Twitter, netaviser og 24-timers nyhedskanaler bærer et ansvar for udviklingen, fordi de gør det muligt at overvåge politikernes mindste bevægelser. Det svækker den politiske handlekraft, mener han.

Men folketingspolitikere er ikke ophøjede personer, siger Liberal Alliances Ole Birk Olesen.

»Jeg kan ikke se, at offentlighedens nysgerrighed skal begrænse, at politikerne fører den politik, man gerne vil føre«, siger Ole Birk Olesen til politiken.dk. Han betegner det som »farligt«, at nogle nu også ønsker, at dele af den politiske magtudøvelse skal foregå uden offentlighedens bevågenhed

Kommentar

29/06/2012 - 10:59
Nis Peder Kolby

Jeg forstår godt pointen, og det er da sympatisk at Geertsen og Pind kerer sig om en politisk modstander, men er det ikke SF's gruppe, der skulle vise større hensyn?

Pernille Vigsø Bagge har været på Lisbeth Bech Poulsens kontor 1000 gange inden det gruppemøde, så de kunne vel have klappet den sag af mange gange, så Lisbeth Bech Poulsen ikke behøvede at stå i den ubehagelige situation efter et gruppemøde. Når SF ønsker at flashe deres uenighed og afklapsning i forbindelse med et gruppemøde, er det vel ikke overraskende, at journalister spørger til det?

29/06/2012 - 15:20
Jan Kjærgaard

Selvfølgelig skal Lisbeth Bech Poulsen stille op over for offentligheden og vælgerne og forklare sig, når hun sådan vender på en tallerken i en ren politisk sag.

Det har intet med køn, alder, erfaring og sindsstemning at gøre. Og mon ikke vælgerne kan tåle at se en enkelt tåre på en politiker-kind? Må offentligheden ikke se Lisbeth Bech bevæget? Hvorfor skal det bortcensureres? Er det for skrap kost for vælgerne, for offentligheden, for Lisbeth Bech?  

Misforstået beskytter-trang, Geertsen & Pind.

Jan Kjærgaard

Ekstra Bladet Christiansborg 

Tilmeld dagligt nyhedsbrev

Jobopslag

Ritzau søger reporter til Sydney, Australien

ritzau
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Kompetent og tillidsvækkende vejleder søges til formidlernes a-kasse

A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog (AJKS)
Ansøgningsfrist: 22/04/2014

Søndagsavisen søger redaktionssekretær

Søndagsavisen
Ansøgningsfrist: 21/04/2014

Ekstra Bladet søger Journalist til sportsredaktionen

Ekstra Bladet
Ansøgningsfrist: 28/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en Sundheds- og samfundsreporter til avisen

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en digital journalist til k.dk

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Journalist til Christiansborg

Dansk Folkeparti
Ansøgningsfrist: 22/04/2014

Er du Radio24syvs nye Nyhedschef

Radio|24syv
Ansøgningsfrist: 22/04/2014


Nyt fra Kommunikationen.dk