21. april 2014
BLOG
Brigitte Alfter:
Små penge, stor betydning

Tilfredse redaktører

Det blå redaktørsegment er tilfredse draget på ferie. Fremstillingen af den røde regering som umulig er lykkedes til et 12-tal.
16/07/2012 | 12:08
Teddy Østerlin Kochs billede
Teddy Østerlin Koch

Det blå redaktørsegment er tilfredse draget på ferie. Fremstillingen af den røde regering som umulig er lykkedes til et 12-tal.

Det er nu evident for enhver dansker, at landets nye regering er en katastrofe. Bevares, ind i mellem har det krævet knofedt med hård kost fra kampagnejournalistikkens nederste skuffer.

Betalingsringen var en krævende opgave. Men gudskelov var der her stor hjælp at hente fra de altid oversete vestegnsborgmestre, der kun inviteres i de blå spalter, når de skal skælde ud på deres egne partifæller på Christiansborg. Hvad de ellers mener, føler og synes ude på den vestegn, er i øvrigt inderligt ligegyldigt - det er jo ikke der, abonnenterne bor.

Løftebrudene var da også en træls omgang at komme igennem. Her var det igen Berlingske, BT og JP, der måtte trække det tunge læs:

Journalisten: Blå medier holdt liv i myten om løftebrud

Mandag Morgen: Løftebrudsregeringen er en myte

Der er også sendt en stor buket til Özlem Cekic, uden hvis store hjælp af flere omgange, det flotte resultat ikke kunne være opnået. De blå drenge og piger i redaktørkorpset sender samtidig en stille tak for, at det endnu ikke er gået op for Özlem & Co., at der kun er 72 røde mandater i Folketinget. Det lover godt for sommeren og den kommende efterårssæson.

En diskret tak til regeringens spindoktorer, er det også blevet til. Uden deres fjumren rundt i kulissen, var hele projektet da godt nok blevet noget vanskeligere at håndtere.

Så er der selvfølgelig hele tæskeholdet af blå kommentatorer, der dagligt sørger for at vedligeholde den gode stemning om regeringens snarlige undergang og skrive alt det, som journalisterne nu ikke lige kan skrive og bevise. Uden dem kunne krisestemningen ind i mellem risikere at gå hen og blive lidt mat:

Thomas Larsen: Bunden endnu ikke nået for regeringen

Og endelig er der økonomerne. Ja, pu-ha, de har søreme skuffet fælt! Det har været direkte kontraproduktivt for sagen, at de pludselig begynder at rose regeringen:

Topøkonomer roser Thornings regering

Dette måtte da også straks afstedkomme en skriftlig reprimande fra Børsens chefideolog og tidligere VK-spindoktor, Christopher Arzrouni, til den værste af dem, økonomiprofessor Nina Smith. Hun kom for skade at sige til Børsen, at "den sidste ti-års periode var forfærdelig i forhold til at føre en fornuftig økonomisk politik."

Arzrouni skælder ud på Ninna Smith

Da Børsen skulle viderebringe den slags udtalelser fra en økonomiprofessor, måtte journalisten da også lige følge op med et modspørgsmål:

-Men regeringen fører jo en anden politik, end den talte om inden valget?

"Jeg har været meget kritisk over for begrebet løftebrud. Der skete et chok i verdensøkonomien, da gældskrisen blussede op i oktober sidste år efter valget, hvor vi havde fået ny regering. Hvis regeringen havde siddet med hænderne i skødet og sagt, at vi har en kontrakt med vælgerne, så vi kan ikke gøre noget, ville det have været fatalt for dansk økonomi. Regeringen skal roses for, at den har taget bestik af situationen og forsøgt at løse problemerne. Så det er helt fortjent."

Nå, lad nu ikke økonomerne ødelægge den gode stemning. Tænk hvis man begyndte at kradse for meget i det der med 10 års uansvarlig økonomisk politik?

Özlem, hvor er du???

Kommentar

22/07/2012 - 19:42
Bodil Rohde

Kære Teddy Østerlin Koch

 Jeg er en af dine faste læsere, og håber ikke, at du af den grund bliver fyret.

I dit seneste indlæg skrev du bl. a., at:

 Det blå redaktørsegment er tilfredse draget på ferie.

Jeg ved godt, at det handler om noget helt andet.

 Men som freelancer og journalist - som har levet af at sælge historier i godt 40 år  - er jeg godt  forarget.

 DJs ledelsessegment er draget på ferie og har lukket hele informationsbiksen, - d. v. s. Journalisten og journalisten.dk ( samtidig med, at man har ansat en redaktør på journalisten.dk, som starter sit job med en måneds ferie).

 Det er ret utryggende.

 Undskyld, at jeg brugte dit indlæg til at knalde ud.

Venlig hilsen

Bodil Rohde  

09/10/2012 - 16:19
Kasper Nielsen
- og sommeren blev virkelig pragtfuld. Og efteråret tegner ligedan, med god, gysende underholdning i vente efter SF's formandsvalg. Ingen risiko for arbejdsløshed i kommentatorfeltet foreløbig.

Seneste nyheder

17/04/2014 | 08:17
Andreas Marckmann Andreassen
16/04/2014 | 15:19
Maria Padilla Arndt
15/04/2014 | 15:58
Maria Padilla Arndt
15/04/2014 | 14:27
Emil Ellesøe Ditzel

Tilmeld dagligt nyhedsbrev

Jobopslag

Ritzau søger reporter til Sydney, Australien

ritzau
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Kompetent og tillidsvækkende vejleder søges til formidlernes a-kasse

A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog (AJKS)
Ansøgningsfrist: 22/04/2014

Søndagsavisen søger redaktionssekretær

Søndagsavisen
Ansøgningsfrist: 21/04/2014

Ekstra Bladet søger Journalist til sportsredaktionen

Ekstra Bladet
Ansøgningsfrist: 28/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en Sundheds- og samfundsreporter til avisen

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en digital journalist til k.dk

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Journalist til Christiansborg

Dansk Folkeparti
Ansøgningsfrist: 22/04/2014

Er du Radio24syvs nye Nyhedschef

Radio|24syv
Ansøgningsfrist: 22/04/2014

Nyt fra Kommunikationen.dk