17. april 2014
BLOG
Brigitte Alfter:
Små penge, stor betydning

Tilfældighedssymfoni?

 'Var du bange for Jylland', lød spørgsmålet. Det faldt lige der midt på 400- gangen på DJH, hvor belysningen var dårlig og luften noget, man kunne have trukket gennem en bagerpose. 'Nej,' løj jeg. "Jeg blev først bange senere."
23/05/2011 | 17:56
Benita Dreyer-Andersens billede
Benita Dreyer-Andersen

 'Var du bange for Jylland', lød spørgsmålet. Det faldt lige der midt på 400- gangen på DJH, hvor belysningen var dårlig og luften noget, man kunne have trukket gennem en bagerpose. 'Nej,' løj jeg. "Jeg blev først bange senere."

Forud for denne seance går en panikdag, hvor der bliver sat voldsomme krav til isen i mavsen på hende, hvis telefon jeg passede. Det flaskede sig ikke som i eventyret, hvor alle ville have prinsessen, så det endte med moderat hektik og praktiktid i Udkantsdanmark. Jeg har ikke talt med hende siden, så jeg ved ikke, om hun får sovet om natten.

Jeg gjorde ikke, kan jeg huske. Jeg var ræveangst. Bange for at være for sjællandsk, for anderledes, for utilpasset til det nordjyske mediefort. Jeg gennemgik min egen Panikdag igen og igen. 'Skulle jeg have trukket den længere? Skulle jeg have tænkt alternativt? Skulle jeg holdt på mit storbysnobberi?' De spørgsmål er ind i mellem dukket op igen. Praktiksøgningen er en endeløs kamp mod til- og fravalg. 'Hvis jeg vælger de skrevne, kommer jeg så til at savne radio? Er web ikke fremtiden, og er det så fjollet, jeg kun laver tv?' Så panikken stopper ikke, bare fordi man vågner op efter Panikdag.

Men der er godt nyt. Der er en mening med det hele. Jeg søgte udelukkende skriftlige medier, dengang jeg foretog min selektion. Jeg skrev under med NORDJYSKE klokken 10.08, og så var den hellige skrivegral nok velforvaret. Indtil jeg begyndte praktikken, og det gik op for mig: 'Hey, de har en radiokanal. Hey, de vil lade mig læse nyheder på den'. Sejest. I januar kom der endnu en aha-oplevelse: "Nå, de vil have mig med på et velgørenhedsradioshow med kendte mennesker og penge til Ungdommens Røde Kors."

For 14 dage siden blev jeg tilbudt en værtsstilling i den faste radioværts feriefravær. Sidste uge forløb det så, og jeg kan ikke huske, jeg nogensinde har været lykkeligere på NORDJYSKE. Jeg kan heller ikke huske, at jeg har haft større antiklimaks, som da jeg bibbede mig ind klokken 8 i morges og satte mig ved mit vante skrivebord. Men lad det nu ligge.

For nu skal jeg være radiovært igen frem til september.

Så vid, kære nyansatte prakkere der sover dårligt, at der nok er en mening med galskaben. Der er alt mulig grund til at være bekymret, for praktiktiden er en tør kamel at sluge. Men ned kommer den, og så ender den nok med at tage røven på Jer alligevel.

Lykke til.

Tilmeld dagligt nyhedsbrev

Jobopslag

Ritzau søger reporter til Sydney, Australien

ritzau
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

BERLINGSKE MEDIA SØGER // SPORTSJOURNALIST TIL BT MED FLAIR FOR NYHEDER

Berlingske Media A/S
Ansøgningsfrist: 17/04/2014

Kompetent og tillidsvækkende vejleder søges til formidlernes a-kasse

A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog (AJKS)
Ansøgningsfrist: 22/04/2014

Radio24syv søger 2 nyhedsjournalister

Radio|24syv
Ansøgningsfrist: 18/04/2014

Søndagsavisen søger redaktionssekretær

Søndagsavisen
Ansøgningsfrist: 21/04/2014

Ekstra Bladet søger Journalist til sportsredaktionen

Ekstra Bladet
Ansøgningsfrist: 28/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en Sundheds- og samfundsreporter til avisen

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en digital journalist til k.dk

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Nyt fra Kommunikationen.dk