25. april 2014
BLOG
Nick Allentoft:
Gør DR til open source

2002-16

To overenskomster og tre aviser

Tillidsmændene i Politikens Hus og på Jyllands-Posten vågnede brat op, da fusionen blev offentliggjort. De anede intet. Nu er de trådt sammen. Klokken 06 mandag den 23. september stod Jyllands-Postens tillidsmand, Erik Vohnsen, og "skiftede ble på den lille", da han hørte i Radioavisen, at Jyllands-Posten og Politiken skulle fusionere. "Den lille fik lov til at ligge, jeg skulle høre, hvad der blev sagt. "

Ti års fotojournalister

Journalisthøjskolen har i ti år fostret fotografer, der tænker journalistisk. Skolen har mange grunde til at prale, og faderen til fødselaren er med god grund stolt. Han løfter dog samtidig en advarende pegefinger mod fremtidens fotografer. Billedtekst: Liget af en et-årig afghansk flygtningedreng bliver gjort klar til begravelse. Den lille krop er dækket af et hvidt lagen. Luk øjnene et øjeblik.

Råd til graveren

Det kræver vilje at lave undersøgende journalistik. Ikke tid. Ikke ressourcer. Ikke forstående chefer. Det var et af de stærke budskaber på seminaret "Et spadestik dybere". JOURNALISTEN viderebringer råd fra seancen. En ramponeret langfinger og to fyldte notesblokke. Det var udbyttet af seminaret "Et spadestik dybere", som fandt sted over to dage i slutningen af september på TV 2/ØSTJYLLAND i Århus.

Pressens nye købmænd

Steffen Hou og Jesper Laursen blev for et halvt år siden mødt af foragt fra de fastansatte kolleger i branchen. Siden har de fået en praktikant fra Journalisthøjskolen, fastansatte journalister og flere kunder i butikken. Nu skriger de to opkomlinge tilmed på at få en overenskomst med Journalistforbundet. "Vi har brugt de seneste måneder på at konsolidere de indre linjer. Mandskab og lokaler er på plads. Vi har opbygget en fleksibel organisation og er nu klar til en mere offensiv strategi."

Kritik af UHA-håndtering

10 ansatte i DRs Underholdningsafdeling er blevet overdraget til et privat produktionsselskab. Medarbejdernehavde valget mellem at flytte eller at gå Producentforeningen føler sig snydt af DRs manøvre. Spotlight bliver slukket og kameraer skubbet i stald i DRs underholdningsafdeling 1. december. Efter næsten 40 år med Otto Leisner, hoplanåle, Gorm og Gregers, for slet ikke at glemme Øb og Bøv og Eldorado og Hvornår var det nu det var, bliver UHA - som afdelin-gen hedder i folkemunde - lukket og medarbejderne givet bort.

Journalistforbundet får pr-beredskab

DR-konflikten blottede store mangler i DJs informationsstrategi. "Vi var ikke klar," erkender informationschefen. Han har lavet en analyse for at kunne gøre det bedre ved næste konflikt. Journalistforbundets informationschef, Esben Ørberg, har været en udskældt mand. Hvor var Journalistforbundet (DJ) under konflikten? Budskabet trængte ikke igennem! Siger kritikerne.Esben Ørberg er tilsyneladende enig i, at budskabet ikke nåede ud.

Journalisten samarbejder

Sammen med fem andre fagblade tilbyder JOURNALISTEN nu, at annoncørerne kan annoncere i alle seks blade til én fast pris. De fem andre blade er Civiløkonomen, DJØFbladet, Lederne, Magisterbladet og Sælgeren. De seks blade har i alt et oplag på 212.000 og 419.000 læsere. "Tilsammen rammer de seks fagblade flere potentielle kunder end for eksempel Børsen og ErhvervsBladet," siger Kristian Lautrup-Nielsen, direktør i DG Media, der står bag både ide og annoncesalg.

Jeg drømte om fjernvarmen

Egnsredaktør Poul Kjærgaard er et eksempel på, at lokaljournalister kan lave undersøgende journalistik, som engagerer læserne og ændrer samfundet. Gennem et år har han og kollegerne på lokalredaktionen afsløret kammerateri og magtmisbrug på Middelfart Fjernvarme. Blikket er stålsat, når han fortæller om sagen. Øjnene flakker, når han skal fortælle om sig selv. "Jeg bryder mig ikke om at være centrum."

Sider

Subscribe to RSS - 2002-16

Tilmeld dagligt nyhedsbrev

Jobopslag

BERLINGSKE MEDIA SØGER //DIGITAL REDAKTØR TIL BERLINGSKE BUSINESS

Berlingske Media A/S
Ansøgningsfrist: 19/05/2014

Kommerciel journalist

Jyske Medier A/S
Ansøgningsfrist: 05/05/2014

Ritzau søger reporter til Sydney, Australien

ritzau
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Ekstra Bladet søger Journalist til sportsredaktionen

Ekstra Bladet
Ansøgningsfrist: 28/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en Sundheds- og samfundsreporter til avisen

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en digital journalist til k.dk

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Nyt fra Kommunikationen.dk

23/04/2014 | 12:53
14/04/2014 | 13:15
14/04/2014 | 11:01