18. april 2014
BLOG
Brigitte Alfter:
Små penge, stor betydning

2004-08

Tilfredse studerende

        GENERALFORSAMLING. »En ret stor sejr og mere retfærdigt«. Vicki Therkildsen er godt tilfreds med delegeretmødets beslutning om kontingentændringen for blandt andre studerende. Hun var indtil 1. maj forkvinde for Kredsen af Journaliststuderende i Odense (KaJO), og ordene faldt på generalforsamlingen i KaJO.

Store skiftedag

  Journalistforbundets nye hovedbestyrelse består fortrinsvis af folk, der er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og arbejder på dagblade. VALG. Journalistforbundets nye hovedbestyrelse består fortrinsvis af folk, der er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og arbejder på dagblade. En tredjedel af medlemmerne af den 15 mand store hovedbestyrelse er spritnye. Bestyrelsens »ældste«, også fem medlemmer, blev alle valgt ind for fem år siden - i 1999.

På ærens mark

    Lækage, spion, muldvarp. Advokat Per Overbeck fik mange navne, da han for otte år siden blev beskyldt for at have brudt sin tavshedspligt og forsynet Jyllands-Posten med fortrolige papirer fra Den Danske Bank. Han blev renset ved to retsinstanser, men han har aldrig fået en undskyldning.  

Ny pris i journalistik

        MULDVARPEPRIS. Nu er der virkelig noget, der er værd at grave efter. Dansk journalistik har fået en ny og stor pris: SpadestiksPrisen på 100.000 kroner. Prisen gives til en eller flere journalister eller fotografer på et lokalt eller regionalt medie, der har ydet en forbilledlig og derved inspirerende indsats inden for genren undersøgende journalistik. SpadestiksPrisen uddeles hvert andet år. Første gang på seminaret »Et spadestik Dybere 2«, der afholdes den 4.-5. oktober 2004.

Kvinder kan også grave

    Emner som medicinsikkerhed, mode, fødsler og tvangsfjernelser betragtes ikke altid som gode undersøgende projekter herhjemme. Det burde de, mener Pernille Tranberg fra Foreningen for Undersøgende Journalistik.   KOMMENTAR. Skal man hente børn klokken halv fem, så kan man ikke arbejde her.

Kort nyt fra delegeretmøde 2004

  Jysk talknuser afløser familiefar * Tabutanker sluppet løs * Solidariske journalister * Nye spilleregler * Tove Hygum Jakobsen udnævnt til æresmedlem * Blomster til Bluhme.   Jysk talknuser afløser familiefar REVISORSUPPLEANT. I otte år sad Ekstra Bladets Hans Bjerregaard tungt og urørlig på Journalistforbundets yderste post som revisorsuppleant. Hans opgave var på medlemmernes vegne at holde et skarpt øje med forbundets regnskaber.

Klemt ud af HB

    Mange beklagelser og masser af beskyldninger om taktik og umoden opførsel i kølvandet på Kristian Melgaards exit fra hovedbestyrelsen.   NEDERLAG. »De er jo bindegale!« udbrød Kirstine Baloti - afgående medlem af Journalistforbundets hovedbestyrelse - og omfavnede Kristian Melgaard. »Hold kæft, hvor er det uretfærdigt!« klagede et andet tidligere hovedbestyrelsesmedlem, Kate Bluhme, inden hun storkrammede den slagne.

"Jeg kan godt lide det klassiske storformat-kamera"

    Navn: Henrik Andersen, 40 år Nyt job: 1. maj fra Merrild Fotografi, Århus, til Søborg Jensen Fotografi, Viby ved Århus. Uddannelse: Uddannet fagfotograf i 1989 på Teknisk Skole i Århus, var i lære på Weiland Fotografi. Jobforløb: Fik efter sin uddannelse job på sin læreplads, Weiland Fotografi, der senere fusionerede med Jakob Reklamefoto. Det blev til i alt 14 år. I 2000 skiftede Henrik Andersen til Merrild Fotografi.

Fra flagskib til fyldstof

  Walter Cronkite, USAs mest berømte nyhedsoplæser, er bekymret over den onde cirkel, nyhedsredaktionerne på Amerikas tre store networks befinder sig i. Den bekymring understreges nu af en ny rapport, som viser, at over en tredjedel af det redaktionelle personale på CBS, ABC og NBC er skåret væk over de seneste femten år.   USA. Kennedy-mordet, Vietnam-krigen, månelandingen, Watergate. Skelsættende historiske begivenheder, som i de fleste amerikaneres bevidsthed også er forbundet med en helt bestemt person: Walter Cronkite.

Sider

Subscribe to RSS - 2004-08

Tilmeld dagligt nyhedsbrev

Jobopslag

Ritzau søger reporter til Sydney, Australien

ritzau
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Kompetent og tillidsvækkende vejleder søges til formidlernes a-kasse

A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog (AJKS)
Ansøgningsfrist: 22/04/2014

Radio24syv søger 2 nyhedsjournalister

Radio|24syv
Ansøgningsfrist: 18/04/2014

Søndagsavisen søger redaktionssekretær

Søndagsavisen
Ansøgningsfrist: 21/04/2014

Ekstra Bladet søger Journalist til sportsredaktionen

Ekstra Bladet
Ansøgningsfrist: 28/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en Sundheds- og samfundsreporter til avisen

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en digital journalist til k.dk

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Journalist til Christiansborg

Dansk Folkeparti
Ansøgningsfrist: 22/04/2014

Nyt fra Kommunikationen.dk