24. april 2014
BLOG
Nick Allentoft:
Gør DR til open source

2006-19

Årets vinder

1. Carsten Jensen sluttede sin sidste tekst i Berlingske Tidendes 'Groft Sagt' med et 'vov' og udtalte i november til "Mennesker og Medier" på P1, at det ville blive hans sidste ord i dansk dagspresse. Har Carsten Jensen holdt sit ord, eller har kommentatoren gøet under egen signatur igen?

TV2 skal stå skoleret for praktikudvalget

TV 2 er ikke alene om at snyde til panikdagen, og endnu flere medier truer med at gøre det samme. Alligevel er der ikke noget, der tyder på, at der vil blive strammet op om reglerne for ansættelse af praktikanter. Panikdag. Hvorfor bryder TV2 Nyhederne konsekvent reglerne, når de ansætter praktikanter? Det spørgsmål vil praktikudvalget gerne have et svar på. Derfor besluttede de på mandagens udvalgsmøde at invitere TV 2 med til deres næste møde.

Skal politikere også være programchefer

DR skal kunne måles og kontrolleres. Det er medieordførernes mantra for den nye public service-kontrakt, som Kulturministeriet og DR forhandler om. Men det lugter af politisk styring, mener kritikere Håndfæstning. I løbet af december vil Kulturministeriet og DR skrive under på den public service-kontrakt, der skal gælde for perioden 2007-2010. Og alt tyder på, at der er nye tider på vej for det statslige mediehus.

Regler efter Rohde-sag

Jens Rohde var advaret om, at Per Mikael Jensen ikke ville tolerere politiske udtalelser. Nu laver TV 2 formelle regler. Regler. Per Mikael Jensen, chef på TV 2, vil nu indføre en nedskrevet kodeks for, hvad medarbejderne må udtale sig om i offentligheden. »Vi har ikke den slags regler i dag, og denne sag viser, at det skal vi have,« siger Per Mikael Jensen til Journalisten: »Folk har krav på at vide, hvad de må sige, og hvad de ikke må sige.«

Om jeg sover? ... Jeg er sgu da på arbejde!

Natasja Crone og Lotte Mejlhede er hhv. morgen- og aftenvært på den nye 24 timers kanal. Her er deres mailkorrespondance i de sidste døgn op til kanalstart for TV2 News Mandag d. 27/11 Kl. 16:07: Hej Lotte Om jeg sover? ... jeg er sgu da på arbejde! Vores dummy i dag gik ok. Det var da fjernsyn, vi havde de rigtige historier, og vi kunne godt have sendt det ud, uden at det havde været pinligt eller amatøragtigt.

Noter

Distributionssucces. »Distributionen har fungeret fra dag ét.« Usædvanlig udmelding fra en direktør på en gratisavis, men midt i medieturbulensen om de mange problemer er det, hvad Torsten Bjerre Rasmussen, 24timer, kan sige om situationen i Aalborg, og resultatet kan aflæses i Gallups læsertal, skriver Markedsføring. I Nordjyllands Amt har 24timer et læsertal på 76.000.

Montgomery svinger giftekniven

Samarbejde. Urban i Århus flytter ind hos Århus Stiftstidende. I København rykker Berlingske Nyhedsmagasin sammen med Berlingske Business-redaktionen, og Metropol Online, der stod for Berlingskes hjemmesider, gifter sig med koncernens it-afdeling. På B.T. røg tre medarbejdere og to chefer, heriblandt chefredaktør Erik Meier Carlsen, som takkede nej til tjansen som politisk kommentator, når han ikke længere kunne være del af ledelsen.

Sider

Subscribe to RSS - 2006-19

Tilmeld dagligt nyhedsbrev

Jobopslag

BERLINGSKE MEDIA SØGER //DIGITAL REDAKTØR TIL BERLINGSKE BUSINESS

Berlingske Media A/S
Ansøgningsfrist: 19/05/2014

Kommerciel journalist

Jyske Medier A/S
Ansøgningsfrist: 05/05/2014

Ritzau søger reporter til Sydney, Australien

ritzau
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Ekstra Bladet søger Journalist til sportsredaktionen

Ekstra Bladet
Ansøgningsfrist: 28/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en Sundheds- og samfundsreporter til avisen

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en digital journalist til k.dk

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Nyt fra Kommunikationen.dk

23/04/2014 | 12:53
14/04/2014 | 13:15
14/04/2014 | 11:01