19. april 2014
BLOG
Brigitte Alfter:
Små penge, stor betydning

Freelancere med sammenhold og stolthed

Betydningen af sammenhold mellem mediebranchens freelancere blev bekræftet på et møde tirsdag aften, hvor et halvt hundrede DJ-freelancere deltog.
20/06/2012 | 09:52
Mogens Blicher Bjerregårds billede
Mogens Blicher Bjerregård
Formand for Dansk Journalistforbund

Betydningen af sammenhold mellem mediebranchens freelancere blev bekræftet på et møde tirsdag aften, hvor et halvt hundrede DJ-freelancere deltog. Her fortalte de om deres vilkår, stillede krav og udviklede ideer til et stærkt solidarisk sammenhold i DJ i arbejdet for bedre vilkår for freelancerne.

Mødet gjorde stort indtryk på mig, ikke mindst fordi det var freelancere, der udtrykte stolthed over deres produkter, stolthed over den indsats de leverer, men også en stolthed, der langt fra bliver belønnet efter fortjeneste af mediearbejdsgiverne. Jeg er ikke i tvivl om, at vi har store udfordringer foran os. Mødet var også et eksempel på, at den freelancestrategi et forbund som DJ har og skal videreudvikle på, kun har værdi, når den er forankret hos medlemmerne, og de har bidraget i processen.

Ord er stærke, og det var de på den gode måde tirsdag aften, hvor jeg oplevede, at medlemmerne både stillede tydelige krav til DJ og samtidig viste tillid ved også at præge mødet med ideudvikling. Begreber som netværk, åbenhed om honorarer, synlighed af både udfordringer og D's strategier, var på dagsorden. Det ser jeg alt sammen som en stor styrke.

Den første, der tog ordet, sagde, at hun ofte oplevede at stå alene med de udfordringer og arbejdsvilkår, hun bliver budt. Sådan skal det ikke være som medlem af en faglig organisation, for her står vi sammen. Derfor havde mødet også stor værdi. Jeg er for eksempel ikke i tvivl om, at vi skal øge vores fokus på flere af de dagblade, som benytter freelancere. Men der var også en lang række andre medier og fagområder, som var i søgelyset.

Mødet var på den måde et fantastisk afsæt for det arbejde med en ny freelancestrategi, som hovedbestyrelsen torsdag skal tage stilling til. Der bliver endnu et freelancemøde, og det finder sted den 7. august i Århus, hvor jeg vil opfordre så mange som muligt fra det jyske til at deltage.

Indtryk fra begge disse møder er med på dagsorden, når hovedlinjerne for freelancestrategien bliver lagt til værdi for freelancerne.

Seneste nyheder

17/04/2014 | 08:17
Andreas Marckmann Andreassen
16/04/2014 | 15:19
Maria Padilla Arndt
15/04/2014 | 15:58
Maria Padilla Arndt
15/04/2014 | 14:27
Emil Ellesøe Ditzel

Tilmeld dagligt nyhedsbrev

Jobopslag

Ritzau søger reporter til Sydney, Australien

ritzau
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Kompetent og tillidsvækkende vejleder søges til formidlernes a-kasse

A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog (AJKS)
Ansøgningsfrist: 22/04/2014

Søndagsavisen søger redaktionssekretær

Søndagsavisen
Ansøgningsfrist: 21/04/2014

Ekstra Bladet søger Journalist til sportsredaktionen

Ekstra Bladet
Ansøgningsfrist: 28/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en Sundheds- og samfundsreporter til avisen

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en digital journalist til k.dk

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Journalist til Christiansborg

Dansk Folkeparti
Ansøgningsfrist: 22/04/2014

Er du Radio24syvs nye Nyhedschef

Radio|24syv
Ansøgningsfrist: 22/04/2014

Nyt fra Kommunikationen.dk