20. april 2014
BLOG
Brigitte Alfter:
Små penge, stor betydning

Daglig coaching på Radioavisen

  Redaktionssekretær Betina Bendix har været på Radioavisen i seks år. Både som reporter og redaktionssekretær. Men per 1. september bliver det noget helt andet.
24/09/2003 | 12:00

Af: jbm

 

Redaktionssekretær Betina Bendix har været på Radioavisen i seks år. Både som reporter og redaktionssekretær. Men per 1. september bliver det noget helt andet.

Hun er udpeget til at være fuldtids-coach for de andre journalister på Radioavisen.

»Det er måske lettere at fortælle, hvad jeg ikke skal. Jeg skal ikke give efterkritik. Det er stadigvæk ledelsens opgave. Men ud fra efterkritikken skal jeg lave proces-efterkritik. Hvorfor gjorde vi, som vi gjorde? Hvad var det, der gik galt?« forklarer Betina Bendix.

Hun nævner historien om det historiske strømnedbrud i USA som et eksempel. Af en eller anden grund gled historien fuldstændig ud af timenyhederne klokken 4 og 5 om natten.

»Hvorfor skete det? Det skal jeg være med til at finde ud af, og måske skal jeg være med til at ændre på nogen rutiner,« forklarer den 36-årige journalist.

Hun mener, det er vigtigt, at hun ikke er leder, men som kollega kan være hjælper i den proces, der er fra ide til færdigt indslag.

»Kollegerne er ikke til eksamen hos mig.«

Projektet med en fuldtidscoach eller ressourceperson, som hun også kalder sig selv, kører frem til 1. januar. TV-avisen har tidligere haft en tilsvarende ordning. Men denne gang er Betina Bendix en del af et langt større projekt i DR.
Danmarks Radio har som et strategisk mål at lave bedre programmer frem mod år 2006. Projektet koster alene i år to millioner kroner. Tanken er, at der i første omgang skal udvikles et fælles sprog for, hvordan man taler om kvalitet. Ved årets udgang skal den første version af sproget være klar.

Men for Betina Bendix handler det udelukkende om at få bedre indslag i Radioavisen.

»Vi er enormt gode til at tale om nye strategier og nye strukturer. Men vi er ikke gode til at følge op. Og vi er ikke gode til at diskutere. Jeg håber, vi kan få en bedre debatkultur. Og så håber jeg, at det, der kommer ud af højttalerne, får en højere kvalitet,« siger Radioavisens kommende coach.

Magasin: 

Kommentar

Tilmeld dagligt nyhedsbrev

Jobopslag

Ritzau søger reporter til Sydney, Australien

ritzau
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Kompetent og tillidsvækkende vejleder søges til formidlernes a-kasse

A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog (AJKS)
Ansøgningsfrist: 22/04/2014

Søndagsavisen søger redaktionssekretær

Søndagsavisen
Ansøgningsfrist: 21/04/2014

Ekstra Bladet søger Journalist til sportsredaktionen

Ekstra Bladet
Ansøgningsfrist: 28/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en Sundheds- og samfundsreporter til avisen

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Kristeligt Dagblad søger en digital journalist til k.dk

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 25/04/2014

Journalist til Christiansborg

Dansk Folkeparti
Ansøgningsfrist: 22/04/2014

Er du Radio24syvs nye Nyhedschef

Radio|24syv
Ansøgningsfrist: 22/04/2014

Nyt fra Kommunikationen.dk